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Friday, July 15, 2011

Peppermint chocolate slice..Barrette di Cioccolato alla Menta Piperita

220 g plain flour,1 tsp baking powder,95 g soft brown sugar,180 g melted unsalted butter,60 g Copha (white vegetable shortening),435 g sifted icing sugar,1 tsp natural peppermint extract,2 tbsp milk,2 tbsp cream.Chocolate topping:300 g chopped dark chocolate,70 g chopped unsalted butter.
Preheat the oven to 180°.Lightly grease a 20x30 cm baking tin and line the base with baking paper, extending the paper over the long sides for easy removal later.Sift the flour and baking powder into a bowl and add the brown sugar,stir in the melted butter and press into the prepared tin.Bake for 20’ and set aside to cool,then melt the copha in a small saucepan over medium heat.Add the icing sugar,peppermint extract, milk and cream,mix well and pour over the base,leave to set.To make the chocolate topping place the chocolate in a bowl on a bain-marie,keep stirring until melted and smooth,then cool slightly.Spread the chocolate topping over the peppermint filling and smooth with a spatula,transfer to the refrigerator to chill until set,cut into pieces and serve.

220 g farina "00",1 cucchiaino lievito in polvere,95 g zucchero morbido di canna,180 g burro fuso dolce,60 g grasso vegetale(non margarina in questo caso),435 g zucchero a velo,1 cucchiaino di estratto di menta piperita,2 cucchiai di latte,2 cucchiai di panna liquida.Topping:300 g cioccolato in pezzi,70 g burro non salato in pezzi.
Riscaldare il forno a 180°.Imburrare una teglia di 20x30 cm e metterci un foglio di carta da forno,far si che la carta finisca un po' fuori x facilitare la rimozione della barretta in seguito.Setaccia farina e lievito in polvere in una coppa e aggiungi zucchero di canna,aggiungi burro fuso e premi nella teglia preparata.Inforna x 20'e lascia raffreddare.sciogliere il grasso in un pentolino,aggiungi zucchero a velo,estratto di menta,latte e panna,mischia bene e versa sulla base,lascia assettare.Per fare il topping fai sciogliere il cioccolato a bagnomaria,continua a girare finche' si scioglie per bene e lasciar raffreddare.Versa questo toppingsul composto di menta e modella con una spatola,trasferisci in frigo x almeno 6h,poi taglia in pezzi e servi.

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